Mail ons

john@drytech-vochtbestrijding.be

Bel ons

Tel. 051 62 34 79

Logo Drytech Vochtbestrijding

Vochtbestrijding Kelder

Home - Vochtbestrijding kelder
Vochtige kelder en vochtbestrijding kelder
Aannemer vochtbestrijding West-vlaanderen

Mogelijke oorzaken van een vochtige of natte kelder

Een vochtige kelder kan leiden tot verschillende problemen, zoals schimmels, onaangename geuren, beschadigde muren en vloeren, en zoals andere vochtproblemen kan ook vocht in de kelder voor gezondheidsproblemen zorgen.

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om vocht in de kelder te bestrijden.

Een vochtige kelder is niet alleen vervelend, het kan ook ernstige schade aanrichten aan je woning en de gezondheid van de bewoners aantasten. Om het vochtprobleem in de kelder goed aan te pakken, is het belangrijk om de oorzaak ervan te achterhalen.

Hieronder hebben we enkele mogelijke oorzaken van een vochtige kelder voor je opgesomd.

Vochtbehandeling sinds 1970

Vochtige kelder door condensatievocht

Condensatievocht ontstaat door een gebrek aan ventilatie in de kelder. Door je kelder meer te verluchten, vermijd je schimmelvorming en vieze geurtjes.

Wil je dit probleem grondig aanpakken? Dan kan je kiezen voor een ventilatiesysteem.

Natte kelder door insijpelend water

Het insijpelen van grondvocht kan leiden tot vochtige muren en op termijn zelfs tot opstijgend vocht in huis. Om dit te vermijden, kan je je kelder waterdicht maken met Kelder-Bezetting of Kelder-Epoxy en alle gaten en scheuren dichten met Waterdruk-Stop.

Water in de kelder door lekken

Water in de kelder kan ook veroorzaakt worden door een lek in een waterleiding, afvoer- of rioolbuis in jouw buurt. Het is belangrijk om het lek zo snel mogelijk te vinden en te dichten. Hiervoor kan je best een loodgieter inschakelen.

Water in de kelder via de kimnaad

De kimnaad tussen de vloer en de muren is vaak een kwetsbare zone waarlangs water de kelder kan binnenkomen.

John Demeulenaere Vochtexpert
Vochtbestrijding regio West-vlaanderen

Vochtbestrijding Kelder: Info, Prijs & Behandelingen om uw kelder doeltreffend vochtvrij te maken

Een vochtige kelder kan voor veel problemen zorgen, zoals schimmelvorming en een onaangename geur. Het is daarom belangrijk om je kelder vochtvrij te maken.

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om vochtproblemen in de kelder aan te pakken. Welke behandeling het meest geschikt is, hangt af van het type vochtprobleem en de oorzaak ervan.

De kosten voor het vochtvrij maken van een kelder variëren omdat elk project en vochtprobleem anders is.

De prijzen hangen af van de omvang van het vochtprobleem, de gekozen behandeling en de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden. Het is daarom verstandig om een vochtexpert in te schakelen voor een grondige analyse en een prijsopgave op maat.

Vochtbestrijding regio West-vlaanderen

Kelderdichting

Kelderdichting is een effectieve methode om een vochtige kelder vochtvrij te maken. Bij deze methode wordt er een speciale waterdichte coating aangebracht op de muren en vloeren van de kelder. Dit voorkomt dat water en vocht de kelder binnendringen en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de kelder daalt.

Kelderdichting kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van een injectietechniek om scheuren en gaten in de muren te dichten, of kan er een noppenmembraan worden aangebracht op de muren om vocht buiten te houden.

Drainagesysteem

Een andere manier om een vochtige kelder vochtvrij te maken, is door het plaatsen van een drainagesysteem. Bij deze methode wordt er rondom de buitenmuren van de kelder een drainagebuis aangebracht, die het grondwater afvoert naar een put of afvoer.

Hierdoor wordt de druk van het grondwater op de muren verlaagd en wordt voorkomen dat het water de kelder binnendringt.

Een drainagesysteem kan zowel aan de binnen- als buitenkant van de kelder worden geplaatst, afhankelijk van de situatie. Bij een binnenkant drainagesysteem wordt er een afvoerkanaal langs de wanden van de kelder aangelegd, terwijl bij een buitenkant drainagesysteem de drainagebuis buiten de kelder wordt geplaatst.

Het is belangrijk om te weten dat het plaatsen van een drainagesysteem een grotere investering vereist dan kelderdichting. Het is dan ook aan te raden om een vochtexpert te raadplegen om te bepalen welke methode het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Kelderdichting
Los vochtproblemen doeltreffend op

Offerte aanvragen om kelder waterdicht te maken

Bent u op zoek naar professionele en betrouwbare hulp bij het waterdicht maken van uw kelder? Misschien heb je het zelf al geprobeerd en/of blijft het water steeds terugkeren?

Vraag dan vrijblijvend een offerte via Drytech-vochtbestrijding.