Mail ons

john@drytech-vochtbestrijding.be

Bel ons

Tel. 051 62 34 79

Logo Drytech Vochtbestrijding

Schimmels en Condensvorming

Home - Schimmels en condensvorming
schimmel en condensatie
schimmel en condensatie
Ondergronds vocht behandelen

Schimmel en condens in huis voorkomen

Wanneer warme lucht snel afkoelt, wordt deze terug omgezet naar een vloeibare vorm: condens, of water dus. Dit proces heten we overigens ‘Condensatie’.

Het ontstaan van condens gebeurt meestal tijdens het douchen en koken. Hoewel, merk jij vaak condens in uw woning op zonder dat je hier zelf voor zorgt? Dan kan je woning te maken hebben met een beginnend vochtprobleem.

Schimmels op muren

Merkt u duidelijke schimmels op op uw muren? Dan is de condens en het vochtproblematiek al gevorderd en is het aan te raden zo snel mogelijk aan vochtbestrijding te doen.

Je kan schimmels op de muur zelf trachten te verwijderen, maar als de oorzaak van het vochtprobleem niet opgelost wordt, zullen deze blijven terugkomen en steeds erger worden.

Vraag uw Prijsofferte!

Schimmelbestrijding

Schimmels en condensatie zijn de meest-voorkomende oorzaken als je te kampen hebt met vochtproblemen. 

Schimmels zijn overigens zeer schadelijk voor uw gezondheid. Allergische klachten, ademhalingsproblemen en irritatie op de huid zijn enkele van de symptomen van schimmels in uw woning.

Woon je in een omgeving die vaak last heeft van condensatie en schimmels? Dan is het best een vochtexpert in te schakelen voor schimmelbestrijding.

Kelder waterdicht maken

Schimmels en condens bestrijden

Hoewel condensatie (en schimmelvorming, meestal door condens) meestal op te lossen is door een betere ventilatie / verluchting, kan het zijn dat je toch blijft kampen met condensatieproblemen. Dan is het aan te raden zo snel mogelijk een vochtspecialist in te schakelen om de oorzaak van een beginnend vochtprobleem vast te stellen en op te lossen.

Doe je dit niet, kan dit nefaste gevolgen hebben op uw woning en uw gezondheid, en kunnen kosten hoog oplopen.

Drytech-vochtbestrijding biedt u gratis vochtdiagnoses aan en zal je vrijblijvend informeren over het gevonden vochtprobleem, en hoe we dit samen effectief kunnen oplossen.

Schimmels op muren door condens?

Wanneer er geen natuurlijke en goede ventilatie is, zal vochtige lucht condenseren op koudere oppervlakten zoals muren, spiegels en plafonds. Wanneer condens zich zet op muren, kan dit voor schimmelvorming gaan zorgen en krijg je te maken met loshangend behang of pleisterwerk, een muffe geur, etc… En vooral, een snelle verspreiding!

Af en toe condens op de ramen is niet meteen een groot probleem, maar wanneer je schimmelvorming begint op te merken, dan moeten we snel actie ondernemen.

Schimmel en condensvorming van condensatievocht
Condensvorming op ramen