Mail ons

john@drytech-vochtbestrijding.be

Bel ons

Tel. 051 62 34 79

Logo Drytech Vochtbestrijding

Vochtige muren

Home - Vochtige Muren
vochtige buitenmuren drytech
Aannemer vochtbestrijding West-vlaanderen

Behandeling van Vochtige muren

Heb je last van vochtige muren in huis? Dan weet je vast hoe vervelend en zelfs schadelijk dit kan zijn voor je woning én voor je gezondheid.

Vochtproblemen in muren kunnen leiden tot schimmelvorming, loskomend pleisterwerk en een onaangename geur in huis.

Maar wat zijn nu precies de oorzaken van vochtige muren en hoe kun je dit probleem oplossen?

Vochtbehandeling sinds 1970

Soorten vochtige muren

Er zijn verschillende soorten vochtige muren, elk met hun eigen oorzaak en oplossing.

Een van de meest voorkomende vormen van vochtige muren is opstijgend vocht, waarbij grondwater via de fundering in de muren trekt.

Een andere vorm is doorslaand vocht, waarbij regenwater via de buitenmuren naar binnen sijpelt.

Ook kan er vocht ontstaan door condensatie, bijvoorbeeld in de badkamer of keuken.

Het is belangrijk om de juiste diagnose te stellen zodat het vochtprobleem op de juiste manier aangepakt kan worden.
In de volgende secties zullen we elk van deze soorten vochtige muren verder bespreken.

Vochtige binnenmuren

Laten we beginnen met vochtige binnenmuren. Deze kunnen voor veel problemen in huis zorgen, waaronder schimmelvorming, een muffe geur en afbladderend pleisterwerk. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak van vochtige binnenmuren zo snel mogelijk te achterhalen en te behandelen.

Vochtige binnenmuren behandelen

De oplossing voor vochtige binnenmuren is afhankelijk van de oorzaak. Bij condensatie kan het aanbrengen van ventilatieroosters of een ventilatiesysteem uitkomst bieden. Bij opstijgend vocht kan het plaatsen van een waterkering in de muur nodig zijn. Bij doorslaand vocht kan het aanbrengen van een impregneermiddel helpen om het vocht buiten te houden. Het is altijd aan te raden om een specialist in te schakelen om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen en te behandelen. Zo kan verdere schade aan de muur en gezondheidsproblemen worden voorkomen.

vochtige buitenmuren drytech

Vochtige buitenmuren

Vochtige buitenmuren zijn een veelvoorkomend probleem dat kan leiden tot schade aan de structuur van een gebouw en gezondheidsproblemen voor de bewoners. Het is belangrijk om te begrijpen wat de oorzaken zijn van vochtige buitenmuren en hoe u dit probleem kunt oplossen voordat het ernstige schade veroorzaakt.

Oplossingen voor vochtige buitenmuren

Er zijn verschillende oplossingen om vochtige buitenmuren te behandelen en verdere schade te voorkomen. Hieronder volgen enkele mogelijke oplossingen:

  • Reparatie van scheuren in de buitenmuur.
  • Het vervangen van beschadigde dakgoten en regenpijpen.
  • Plaatsing van een vochtafstotende laag op de buitenmuur.
  • Gevelreiniging om vuil en vocht te verwijderen.
  • Grondige ventilatie van de buitenmuur om de luchtstroom te verbeteren en condensatie te verminderen.
  • Waterdicht maken van de fundering om opstijgend vocht te voorkomen.

Vochtplekken op muren

Vochtplekken op muren zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook wijzen op vochtproblemen in uw huis. Het is belangrijk om de oorzaken van deze vochtplekken te begrijpen en er snel iets aan te doen voordat er ernstige schade aan uw huis ontstaat.

De oorzaken van vochtplekken op muren zijn hetzelfde als die van vochtige binnenmuren of vochtige buitenmuren: Door lekkages, opstijgend vocht en/of condensatie. Ook zoals bij de vorige, zijn de oplossingen vrij identiek. Als de vochtplekken op de muren echter ernstige schade hebben veroorzaakt, kan het nodig zijn de beschadigde delen van de muur te vervangen of te repareren.

schimmel en condensatie
Ondergronds vocht behandelen west-vlaanderen
Vochtbestrijding regio West-vlaanderen

Vochtige muren behandelen

Wanneer je last hebt van vochtige muren, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te pakken. Vochtproblemen kunnen namelijk ernstige gevolgen hebben voor zowel de gezondheid als de structuur van je huis. Gelukkig zijn er verschillende manieren om vochtige muren te behandelen.

Vocht in muur is te behandelen door:

  • Injecteren van muren
  • Onderkappen van muren
  • Aanbrengen van een waterkerende laag
  • Ventilatie verbeteren

Vochtige muren zullen meestal niet vanzelf verdwijnen, zélfs als de vochtplekken tijdelijk opgelost lijken te zijn, zal het probleem later (vaak mij slecht weer) terugkomen.

Los vochtproblemen doeltreffend op

Professionele vochtbestrijding bij vochtige muren

Als erkend vochtexpert kan Drytech-vochtbestrijding je helpen bij het behandelen van je vochtige binnen- en buitenmuren. Ons team van vochtexperts beschikt over de juiste kennis en apparatuur om vochtproblemen grondig aan te pakken.

Vaak voert de zaakvoerder zelf eerst een professionele analyse uit om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen, om vervolgens een behandelplan met gratis offerte op te maken om doeltreffend je vochtproblemen te behandelen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.