Mail ons

john@drytech-vochtbestrijding.be

Bel ons

Tel. 051 62 34 79

Logo Drytech Vochtbestrijding

Opstijgend Vocht

Home - Opstijgend vocht
injecteren onderzagen vochtbestrijding
Opstijgend vocht
Opstijgend vocht bestrijden

Stoppen van Opstijgend vocht door Injecties en Harsinjecties

Vochtige muren zijn één van de meest voorkomende vochtproblemen en ontstaat vooral door grondwater dat zich naar boven trekt in muren. Dit is een vochtprobleem die zich vooral bij oudere woningen voordoet zonder adequate vochtkering.

Het zout die zich in grondwater bevindt laat die typisch witte rand achter op de bezettingslaag of bakstenen en beschadigd het metselwerk.

Met de juiste aanpak zoals muren injecteren of harsinjecties (ook wel betoninjecties genoemd) bij beton te gebruiken kan een vochtprobleem als optrekkend vocht snel en definitief behandeld worden.

Methodes om opstijgend vocht te bestrijden

Opstijgend vocht behandelen

Muurinjecties tegen opstijgend vocht

Injecteren of impregneren van muren is een wijdverspreide techniek om vochtige muren radicaal te stoppen door het aanleggen van een vochtbarrière.

Vochtwerende gels worden onder druk ingespoten in vooraf geboorde gaten, net boven het vloerpas.

Betoninjecties tegen optrekkend vocht

Beton kent de eigenschap te willen krimpen tijdens het uitharden, waardoor krimpscheuren ontstaan. Dit wordt onderverdeeld in hydraulische en thermische krimp.

De voorgestelde remedies tot betonherstel staan in functie van de specifieke problematiek en worden behandeld met corrosiebeschermende mortels, elastische afdichtbanden, vochtwerende coatings en harsinjecties.

Vocht in de muur bestrijden

Hoe herken je optrekkend vocht?

Vooral oudere woningen, zeker met de vochtige Belgische grond, krijgen te maken met opstijgend vocht, ook wel optrekkend vocht genoemd. Maar, hoe herken je vocht in de muur nu eigenlijk?

Enkele symptomen van vochtige muren zijn:

  • Verf- en/of behangpapier die begint los te komen
  • Pleisterwerk die verkleurd en afbrokkeld
  • Muffe geur
  • Witte vlekken en schimmels op de muur

Belangrijk bij optrekkend vocht is dat de muur tot op een bepaalde hoogte nat / vochtig is, maar de vloer zelf droog blijft. Enkel wanneer de vloer én de muur allebei nat zijn wordt het vochtprobleem vrij zeker niet veroorzaakt door ‘optrekkend vocht’, maar eerder door insijpelend water of een waterlek.

vochtige buitenmuren drytech
Vochtige buitenmuren: herstelling