Mail ons

john@drytech-vochtbestrijding.be

Bel ons

Tel. 051 62 34 79

Logo Drytech Vochtbestrijding

Gevolgen van vocht voor de waarde van uw woning

Heeft u last van vocht in huis? Dit kan erg vervelend zijn en het is aan te raden hier zo snel mogelijk een oplossing voor te vinden, zowel voor de waarde van uw woning als voor uw gezondheid.

In dit artikel vindt u de gevolgen van vocht voor de waarde van uw woning, soorten vochtproblemen, en hoe u ons contacteren en beroep kan doen op een gratis vochtanalyse van Drytech.

Enkele gevolgen van vocht voor de waarde van uw woning:

 • Verzwakte muren en vloeren
  Bouwmaterialen zoals bakstenen, cement en hout, worden broos door langdurige blootstelling aan vochtige lucht en water. Indien u vocht in uw woning heeft en het gaat vriezen, kan dit vocht bevriezen waardoor u scheuren in uw muren en gevel kunt krijgen, met alle gevolgen van dien.
 • Hogere energierekening
  Door opstijgend en doorslaand vocht dringt water diep in je muren. Hierdoor kunnen je isolatielagen aangetast worden waardoor je verwarmingskosten de hoogte in gaan. Bovendien is vochtige lucht ook moeilijker te verwarmen, waardoor je meer verbruikt om dezelfde temperatuur te bekomen.
 • Schimmels en zwammen
  Schimmels gedijen het best op plaatsen waar de luchtvochtigheid hoog is. Na een tijdje krijg je ook lelijke schimmelvlekken te zien op de muren, plafonds of zelfs op de meubels en je kledij. Deze zijn niet enkel lelijk maar zeer schadelijk voor uw luchtwegen.
 • Algemeen dalende waarde van het pand
  Hoge stookkosten, beschadigde isolatie en muren, een ongezonde leefomgeving, … We hoeven er geen tekening bij te maken. Al deze factoren zorgen er voor dat de waarde van uw woning énorm daalt.

Indien deze symptomen zich blijven opstapelen kunnen deze voor dure kosten zorgen in de toekomst. Je huis kan onherstelbaar verzwakt worden of u als individu kan te maken krijgen met allerlei allergieën en gewrichtslasten.

Vochtproblemen in uw woning dienen zo snel mogelijk aangepakt te worden om alle negatieve gevolgen te voorkomen, zowel voor u als uw woning. Drytech-Vochtbestrijding is hierin dé expert bij uitstek, geeft 30 jaar garantie op alle werken en is actief over gans West- en Oost-Vlaanderen.

Welke soort vochtproblemen bestaan er in woningen?

Meestal doen vochtproblemen zich binnen in huis voor, maar de oorzaken beginnen vaak extern.

We sommen enkele veelvoorkomende vochtproblemen op:

Vochtige muren

Vochtige muren worden vaak veroorzaakt door opstijgend of optrekkend vocht of door lekkages. Het moment dat je dit ontdekt is er meestal al sprake van een flink vochtprobleem. Schimmelvorming, loslatend behang en/of pleisterwerk die scheurt en van de muur komt zijn enkele van de symptomen.

Schimmel op de muur

Waar vocht is, is meestal schimmel. Schimmel op de muren gedijen zeer goed op pleisterwerk, behang en/of hout en komen het meeste voor in ruimtes die niet goed geventileerd zijn.

Vochtige badkamers, gangkasten en slaapkamers waarvan de ramen te weinig open staan om te verluchten, zijn enkele van deze ruimtes waar het meeste vochtproblemen ontstaan.

Vochtproblemen in de kelder

Net zoals bij schimmels op de muur, zijn kelders vaak niet goed geventileerd én worden deze ook nog eens belast voor grondwater. Al deze symptomen zorgen er voor dat vocht in de kelder een veelvoorkomend probleem is in België.

Dit gaat meestal ook nog eens gepaard met een onaangename geur, schimmels en beschadigde muren.

Gratis Vochtdiagnose en offerte

Heeft uw woning ook last van condens en/of vochtproblemen?
Doe dan beroep op Drytech-vochtbestrijding uit Houthulst.

Wij komen volledig gratis een vochtdiagnose afnemen en informeren je hoe deze vochtproblemen op te lossen zijn.

Deel deze post

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
Muren chemisch behandelen

Hoe werkt injecteren tegen vocht?

Volg je onze blog al een tijdje? Dan ken je ongetwijfeld al de verschillende symptomen van vocht.  Zie: blogpost. In dit artikel zullen we je

Vocht in tuinhuis

Vocht in Tuinhuis of Bijgebouw

Tuinhuizen en/of bijgebouwen zijn ook heel vaak de dupe van vochtproblemen. Vocht komt dus zeker niet enkel voor in je huis of appartement. Vaak zijn

Nieuwe woning kopen tips

Tips: Nieuwe woning kopen

Op zoek naar een nieuwe woning? Wij geven je alvast enkele tips & tricks om verborgen gebreken te vinden. De beslissing om een nieuwe woning