Mail ons

john@drytech-vochtbestrijding.be

Bel ons

Tel. 051 62 34 79

Logo Drytech Vochtbestrijding

Gevolgen van vocht voor de gezondheid

Vocht in uw woning: Een negatieve impact op je gezondheid!

De gevolgen van vocht in uw woning, bijvoorbeeld vochtplekken op de muren, condensatie en schimmels, zijn een ernstiger probleem dan veel huishoudens denken.

Wat is een normale, gezonde vochtigheidsgraad?

Een normale vochtigheidsgraad in uw woning zou tussen de 40% á 60% moeten zitten. Als de luchtvochtigheid hoger is dan 60%, dan heeft u wellicht te maken met een vochtprobleem in uw woning. Dit kan gaan over opstijgend vocht, ondergronds vocht en/of condensatie.

In ieder geval heeft een langdurige en te hoge vochtigheidsgraaf (boven de 60%) tal van negatieve invloeden op uw gezondheid.

Enkele gevolgen van een te hoge vochtigheidsgraad in uw woning

Zoals in de alinea hierboven beschreven heeft een te hoge vochtigheidsgraad een negatieve impact op uw gezondheid en uw immuunsysteem.

1) Ademhalingsklachten is één van de meest voorkomende gevolgen van vocht.

De luchtkwaliteit binnenin uw woning zal dalen door de schimmels, zwammen en ongedierte zoals de huisstofmijt. Dit kan zorgen voor ademhalingsklachten, astma en allergie. Vooral mensen met astma en gevoelige luchtwegen zullen hier vaak sneller en nog meer last van ondervinden.

2) Vocht trekt ongedierte aan

Vocht heeft een eigenschap dat het overal vlot intrekt en het zich ophoopt op plaatsen waar je het niet kan zien of die moeilijk bereikbaar zijn: onder houten vloeren, keien en spleten.

Veel insecten zoals papiervisjes, pissebedden en zilvervisjes hebben een vochtige omgeving nodig om te kunnen overleven. Vochtige kelders en gangkasten zijn dus dé ideale plaats voor deze insecten om zich voort te planten.

Hoewel het ongedierte beschreven in de tekst hierboven niet onmiddellijk schadelijk zijn voor uw gezondheid, heeft u ze waarschijnlijk toch liever niet in huis.

Ongedierte die dan wél weer schadelijk zijn voor de gezondheid zijn schimmels en huisstofmijten.

3) Eczeemvorming en problemen met de huid en lichaam

De ontwikkeling van huisstofmijt en schimmels kunnen zeer vervelende effecten hebben op uw huid, waaronder eczeemvorming, irritaties en wondvorming in ernstige hoeveelheid.

Ook reumatische klachten, vermoeidheid en slaapproblemen kunnen één van de klachten zijn ten gevolge van vocht in uw woning.

4) Uw woning daalt in waarde

Vochtproblemen hebben niet enkel een negatieve impact op uw gezondheid, maar ook op de waarde van uw woning en uw portemonnee!

In een apart artikel over de gevolgen van vocht op de waarde van uw woning leggen de specialisten van Drytech-vochtbestrijding je alles grondig uit.

De oplossing? Een Gratis, Uitgebreide Vochtanalyse van Drytech

Benieuwd wat de oorzaak is en waar de vochtproblemen in uw woning van komen? Maar vooral, wat er te doen valt aan een te vochtige woning?

Het eerste wat dient te gebeuren is een gedetailleerde en correcte vochtdiagnose. Enkel hierdoor, en door onze professionele materialen, kan een correcte diagnose gesteld worden en dus een blijvende oplossing voor elk vochtprobleem gegarandeerd worden.

Tools die wij gebruiken voor onze vochtanalyse omvatten bijvoorbeeld:

  • Een infraroodcamera
  • Geluidsgolven
  • Vochtmeting en druktest
  • Camera-endoscopie

Gratis Prijsofferte

Bij Drytech Vochtbestrijding werken we altijd zeer transparant. Na onze diagnose mag u snel (vaak binnen de 48u) een gedetailleerde prijsofferte verwachten.

Uitvoering met Garantie

Akkoord met onze prijsofferte? Dan beginnen wij zo snel mogelijk, of wanneer u het best schikt, aan de werken en garanderen wij u dat al uw vochtproblemen levenslang opgelost zullen zijn. Zo niet, dan mag u toch op je beide oren slapen, want u geniet bij Drytech van een levenslange garantie op onze vochtbestrijdingswerken.

Bel gratis 051 62 34 79

Of Klik hier en vraag snel uw offerte.

Deel deze post

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Email
Muren chemisch behandelen

Hoe werkt injecteren tegen vocht?

Volg je onze blog al een tijdje? Dan ken je ongetwijfeld al de verschillende symptomen van vocht.  Zie: blogpost. In dit artikel zullen we je

Vocht in tuinhuis

Vocht in Tuinhuis of Bijgebouw

Tuinhuizen en/of bijgebouwen zijn ook heel vaak de dupe van vochtproblemen. Vocht komt dus zeker niet enkel voor in je huis of appartement. Vaak zijn

Nieuwe woning kopen tips

Tips: Nieuwe woning kopen

Op zoek naar een nieuwe woning? Wij geven je alvast enkele tips & tricks om verborgen gebreken te vinden. De beslissing om een nieuwe woning